Pompeiji – de fick varningar – nu är det globalt

Ödeläggelsen av Pompeiji    [Print whole story]

Femton till sjutton år innan Vesuvius bland annat förstörde Herculaneum och Pompeiji inträffade ett kraftigt jordskalv i Campania-regionen. På bilden ser man en skada som då uppstod på en byggnad i Pompeiji.

För folket var Pompeiji bara som ett stort berg.

På sluttningarna fanns det mycket grönska och odlingar mellan de många byarna. Pompeiji hade inte haft något utbrott på hundratals år, och inget större på minst tre till femtusen år tillbaka.

Ett kraftigt jordskalv femton till sjutton år innan Vesuvius fick sitt enorma utbrott, förstörde vattendrag och fick källor att torka ut.

Pompeiji

Vidrigism

Pompeiji är nu känt för invånarnas utflippade leverne. Gemensamma badhus där ”sex” var en aktivitet utanför dess verkliga mening – det var för nöje och köptes som en vara.

Målningar och annat dokumenterar perverterade aktiviteter. Mycket hölls på order hemligt under 1900-talet, men är nu offentligt så att alla kan ta lärdom av historien.

Tyvärr är det nog inte så, utan det blir mest en show för pervokrafterna som tagit rodret i vår tillvaro och det får en enorm negativ inverkan i den allt mer nedförs-rusande rutschbanan.

Antagligen är det man kan se i Pompeiji också en bild av hur Romarriket var i stort. Om Pompeiji var någon slags dåtidens motsvarande Las Vegas kan man undra.

Man tog inte lärdom på den tiden när jordbävning kom och det förekom skalv emellanåt.

Till sist ödelades allt av Vesuvius utbrott – den stora smällen – och allt begravdes i aska och sten, och låg under många hundra år dolt. Allmänheten visste inget om det.

Man hade varnats

Photograph showing a sunset reddened sky around Vesuvius beyond the poignant cast of a Pompeian's body

Så blev det döden

De fick varningar – tecknen och de dåliga omen var där – ”naturen”, de naturliga naturkrafterna, ger ofta varningar så att människor kan besinna sig, ta ett steg tillbaka till mer ursprunglig förståelse, närmare vår sanna inneboende natur. Så att vi inte riskerar att gå helt vilse.

Men många bland folket var inte förberedda när tiden var på väg att rinna ut. De hade fortsatt med sina liv och arbetat med att restaurera och laga det som hade skadats vid jordbävningen tidigare – men vände dövörat till när naturen därute, ”moder jord”, gav dom möjlighet att reflektera.

De var ignoranta inför att ”yttre skada” och katastrofer är ett resultat av och en återspegling av avvikelserna från egen inre natur, den mänskliga. Naturen och ordningen är ”som ovan så nedan” och ”som i det lilla så i det stora”.

Vi kan dra paralleller till vårt eget samhälle och även globalt för mänskligheten i stort. De hade antagligen också ledare som inte var upprätta som människor. Annars är deras uppgift att skydda och guida folket, efter tingens naturliga ordning. Så det är inget nytt att ledare och deras politiker vilseleder och arbetar för de nedbrytande krafterna. Det har nog aldrig varit ett värre tillstånd än med dagens medvetna utförsel av naturvidrig agenda.

Vad är meningen med sådana händelser och historien?
Bryr vi oss och vad gör vi?
Vi bör ”fejsa” situationen och skärpa oss, annars är vi medansvariga.

pompeii

Pompeiji, en gång täckt av många meter aska. Klicka på bilden för en större bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s