Vi googlade lite kring bibeln…

Djävulen förklädd till en ljusets ängel

Ords 14:12
En väg kan synas rätt för en människa, men till slut kan den leda till döden.

Djävulen är kanske farligast när han kan arbeta genom människor som tillhör Guds rike eller som anser sig göra det, såsom präster i vår närhet. Då uppträder Djävulen nämligen förklädd till en ljusets ängel. (2 Kor.11:13-14)

I denna skepnad talade han på Jesus tid (om vi nu väljer att tolka bibeln som utspelad verklighet, och inte läser den som allegorier, etc – som det upprepat står i själva Bibeln att den ska läsas som), genom många prästers och fariséers mun. (1Tess. 4:1-3, 5:5-15)

Människorna trodde i allmänhet att dessa ledare var Guds rikes representanter men Jesus avslöjade deras verkliga ställning. (Joh. 8:44)

Lägg märke till att fariséerna själva inte var medvetna om sin fruktansvärda situation. De var andligt sett förblindade och bedragna av den tidens ordning och beteendemönster. (1Tim. 4:1-3)

Också i vår tid skall det enligt Bibeln finnas andliga ledare, vilka predikar onda andars läror i stället för Kristi lära. (2 Tim. 4:5-4)

Det kan synas kränkande när Bibeln påstår att en människa kan vara redskap åt Djävulen. Men är det inte tvärtom så, att detta påstående ger en viss ursäkt för den människans handlande.

Religiösa andar har en uppgift att bedra… Precis som ockulta andar frestar människor att öppet tjäna mörkret, så försöker de religiösa andarna att få de troende att göra samma sak. Skillnaden är att de religiösa andarna får de troende att tro att de tjänar Gud samtidigt som de går fel.

Alla… andar är bedrägliga, men inga är så bedrägliga som de religiösa andarna. De anpassar sig till olika församlingars mönster, och arbetar sedan för att leda människorna där på fel väg.

Kom ihåg att satan kan förklä sig till en ljusets ängel.

Uppenbarelseboken 9:11
Till konung över sig hade de avgrundens ängel, vilkens namn på hebreiska är Abaddon och som på grekiska har namnet Apollyon

Abaddon and Apollyon both mean ”destroyer.” The ‘angel’ of the Abyss (Hell) is really the chief demon whose name is Abaddon.

  • Djävulen inleder ofta med en till synes ofarlig fråga ”skulle då Gud ha sagt”. Därmed väcker han människans intresse för att åtminstone debattera frågan. Djävulen uppträder därigenom i skenet av en sanningssökare. Men genom sitt sätt att fråga, lyckas han ofta utså misstro mot Guds godhet och hans ord i frågan. (1Mos.3 )
  • När Djävulen väl fått igång diskussionen, vågar han gå emot Guds klara uttalande, genom en halvsanning eller som här med en direkt lögn ”ingalunda skall ni dö”
  • Djävulen framställer sen det felaktiga handlingssättet som en ren vinst ”när ni äter av trädet skall era ögon öppnas, så att ni blir såsom Gud och förstår vad gott och ont är”
    Därmed utger sig Djävulen för att vara människans verkliga vän. Gud framställs som en snål och ogin person, som vill undanhålla sin skapelse något verkligt gott. Hans sataniska tolerans verkar vid första påseende vara mer människovänlig än Guds kärlek och omsorg. Det beror på att sann kärlek inte kan godkänna det onda, utan måste avslöja och varna för det onda som till slut endast förstör.

Denna sataniska tolerans vinner därför ofta stundens popularitet genom att framstå ”vidsynt” och ”kärleksfull,” men det hemska är att den förtiger eller ljuger, om de långsiktiga följderna av det onda

Många präster och biskopar är också frimurare. Frimureriet är ytterst satanism.

En del från, och fritt editerat:
http://www.livets-mening.nu/sv/serie1/maxi/1.8_Djavulen_och_det_onda.html
_
_________

I gamla skrifter finns dock bra guidning – det spelar ingen roll att det senare förvanskats och missanvänts – som gav vissa ramar till människor och till samhället. Tex, Lao Tzu och Konfuzius sa vad människor skulle följa i det gamla Kina. Det gav ett helt annat ”klimat”, en slags rättesnören, då ett folk riskerade att bli helt ”lost”. Släpper tex.vår sönderslagna sk. kultur det som fanns när jag växte upp, som hämtades från kristendomen, med söndagskola mm, då finns det inte mycket kvar som begränsar människor i deras tanke, ord och handling. Finns det inget som gör att människor har någon guidning angående rätt och fel, att det finns principer att följa, andliga principer – då tappar man bort att ”vad man sår får man skörda” – det är oreparabelt. Historiens läxa är att då går människa och samhälle under. Försvinner helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s